Prin stabilirea unei rutine regulate si previzibile dimineata si seara, puteti avea o zi usurata si minunata. Incearca oricare dintre urmatoarele obiceiuri de relaxare pentru a avea o noapte linistita.

 

seara relaxanta

 

1. Fa o baie fierbinte

Temperatura ta scade natural in timpul noptii. Cand faci o baie fierbinte, temperatura corpului creste, iar perioada de racoare rapida imediat dupa aceea te relaxeaza. Daca iti ridici temperatura corpului cu un grad sau doua cu o baie fierbinte, scaderea brusca a temperaturii te va aduce intr-un somn adanc. Un dus fierbinte este mai putin eficient, dar de asemenea, te poate relexa.

 

2. Consuma mai putine lichide si mancare seara

O masa mare sau o gustare picanta inainte de culcare poate lasa sistemul digestiv sa lucreze ore suplimentare. De asemenea si bauturile alcoolice va impiedica sa aveti un somn linistit.

 

3. Inchide luminile

Daca vrei ca mintea ta sa se relaxeze, asigura-te ca elimini orice lumina albastra din camera, deoarece aceasta iti activeaza creierul.

 

4. Asculta muzica

Muzica ajuta organismul sa se simta mai relaxat. Trebuie doar sa pastrezi volumul muzicii la un nivel rezonabil pentru a te relaxa.

 

5. Inchide-ti telefonul

Dezactiveaza-ti notificarile de pe telefon sau activeaza functia silentioasa. Telefonul iti intrerupe seara relaxanta, vazand notificarile te vei deranja in functie de situatie, fie ca este legat de munca sau alte obligatii.

 

6. Bea ceva cald

Poti sa bei un ceai pe baza de plante sau o ciocolata fierbinte. Din caldura care se ridica din ceasca, pana la aromele placute ale bauturii tale fierbinti preferate, vei descoperi ca o bautura fierbinte te relaxeaza. Evita bauturile cu prea multa cofeina cum ar fi cafeaua obisnuita sau ceaiul negru, deoarece cafeina creste energia si poate creste anxietatea la unele persoane.

 

7. Fă yoga

Daca te relaxezi greu, incearca sa faci yoga. Nu este nevoie sa stai intr-o pozitia complicata pentru a obtine efectul. Trebuie dor sa te asezi cu fata in zos, cu genunchii ascunsi sub tine si cu mainile intinse in fata capului tau. Odata ce faci yoga, cu siguranta te vei relaxa mai bine.

 

Aceste sunt cateva idei pe care le-am mai folosit si eu, pentru a avea o seara relaxanta. Voi cum va relaxati dupa o zi încărcată?

Sursa foto: Pinterest