Social Media este o parte semnificativa a vietii noastre de zi cu zi. Nu e nici o indoiala in aceste zile ca suntem cu totii pe Facebook. Indiferent daca il iubesti sau il urasti, Facebook-ul a devenit o parte predominanta a vietii noastre ca aplicatie de mesagerie, sursa de stiri si centru de divertisment.

 

maryblog social media

 

Iata 7 motive pentru care ar trebui sa limitezi timpul petrecut pe social media:

1. Social Media te face sa te concentrezi mai mult pe altii decat pe tine insuti

Una dintre principalele probleme cu mediile sociale este ca esti adesea bombardat de realizarile altora. Indiferent daca este cineva care incarca fotografii de la absolvire sau despre o minunata masina noua, social media ne face sa ne comparam cu ceilalti. Nu este surprinzator faptul ca persoanele care petrec o perioada semnificativa de timp pe social media raporteaza sentimente de anxietate crescuta si stima de sine scazuta.

Mai mult, multi oameni la care suntem conectati pe social media nu sunt chiar ceea ce as considera a fi prieteni - stiu ca majoritatea prietenilor mei de pe Facebook sunt intr-adevar colegi de clasa cu care nu am mai vorbit de cativa ani. Ideea este ca nu ar trebui sa pierdem timpul examinand ceea ce fac altii, mai ales daca nu suntem chiar apropiati de ei. In schimb, ar trebui sa ne concentram pe urmarirea propriilor noastre obiective personale.

2. Social Media ne prezinta o versiune distorsionata a realitatii

Asa cum am mentionat in punctul anterior, este evident ca majoritatea a ceea ce vedem in social media nu are legatura cu ganduri pozitive sau momente fericite. Tindem sa nu vedem luptele sau punctele slabe in vietile altora, ceea ce ne face sa ne simtim mai constienti de defectele noastre. Ca rezultat, multi oameni care folosesc mediile sociale intra in capcana incercarii de a-si face viata mai plina de farmec decat este in realitate.

Uneori uitam faptul ca ceea ce vedem in social media nu reprezinta cu adevarat viata cuiva. Ar trebui sa fim mai preocupati de realitate, in loc sa incercam sa proiectam o anumita imagine prin intermediul retelelor sociale.

3. Social Media va face fericirea sa fie prea dependenta de ceilalti

Fericirea ta trebuia sa depinda in primul rand de faptul ca te bucuri sau nu de o anumita situatie si nu de ceea ce gandesc ceilalti. Fericirea ar trebui sa vina in principal din interior, iar tu ar trebui sa ai grija doar sa iti impartasesti experientele cu cei apropiati de tine.

4. Social Media nu iti permite sa interactionezi cu prietenii in mod substantial

Retelele sociale nu te ajuta sa dezvolti sau sa mentii prietenii reale cu ceilalti. Interactiunea prin intermediul retelelor sociale este de obicei superficiala si nu are nici un efect real daca consideram ca cineva este un prieten. Sper ca nu vei inceta brusc sa te adresezi prietenilor, pur si simplu pentru ca au dezactivat conturile lor de social media.

5. Social media iti distrage atentia de la lucrurile care sunt cu adevarat importante

Sunt sigura ca am avut cu totii acei prieteni care isi petrec mai mult timp verificandu-si conturile de Facebook si Instagram in loc sa vorbeasca cu noi atunci cand iesim la o plimbare. Ca urmare, intraga experienta devine mai putin placuta. Este usor sa intri in rutina verificarii site-urilor de socializare ori de cate ori ai o sansa, dar facand acest lucru, avem tendinta sa apreciem mai putin realitatea.

6. Retelele sociale tind sa iti faca viata prea publica

Tindem sa uitam ca aproape tot ceea ce postam pe social media este inregistrat intr-un fel. Chiar daca restrictionezi cine iti poate vedea conturile de retele sociale, este important sa te intrebi daca este necesar sau chiar sigur sa dezvalui atat de multe informatii despre viata ta persoanelor pe care abia le cunosti.

7. Retelele sociale te fac sa avansezi mai greu in viata de zi cu zi

Social Media ne face sa ne concentram mai putin asupra vietii noastre si ne concentram mai mult pe ceea ce fac altii. Pentru a merge cu adevarat inainte, trebuie sa limitam distragerile din jurul nostru.

Majoritatea dintre noi folosim retelele sociale in moduri neproductive si inutile.

Voi ce parere aveti despre retelele sociale, si cat timp pierdeti zilnic cu ele? Puteti sa scrieti mai jos, la rubrica de comentarii. 

Sursa foto: cityoflondon.gov.uk