Unii oameni sunt destinati sa fie antreprenori. Din momentul in care ajung prin scoala, sau chiar inainte de aceasta, ei sunt hotarati sa inceapa o afacere si sa o conduca spre succes si nimeni nu ii poate opri pentru a face ca acest vis sa devina realitate. Pentru altii, inceperea unei afaceri este un lucru dificil si infricosator. 

work mary blog

 

Mai jos sunt cateva motive pentru care inceperea propriei afaceri ar putea fi cea mai buna decizie pe care o vei face vreodata in viata ta.

Si crede-ma, daca te gandesti sa iti incepi propria afacere, trebuie sa o faci!

1. Siguranta locului de munca

Avand propria afacere nu iti vei mai face griji niciodata ca vei fi concediat sau ca vei ramane fara loc de munca. Cand iti incepi propria afacere stii ca investesti in viitorul tau si in securitatea proprie.

2. Libertate

Creativitatea poate fi pierduta de-a lungul timpului in mai multe profesii. Rareori oamenii spun ca au avut libertatea de a crea un nou produs sau seviciu de la zero. Exista o mare sansa ca ideea ta sa aiba un impact asupra vietii oamenilor din jurul tau. Indiferent daca este vorba de un produs nou sau de un serviciu, efortul merita. Multi antreprenori spun ca, odata ce au incercat libertatea de a fi propriul lor sef, nu ar mai dori sa lucreze pentru altcineva din nou.

3. Flexibilitate

Daca ai propria afacere iti poti permite sa lucrezi de acasa sau din orice locatie preferata. In plus, vei avea libertatea de a-ti stabili singur programul, orele de munca si iti poti alege colaboratorii.

4. Faci mai multi bani

Exista mai multe oportunitati de a castiga bani prin construirea propriei afaceri dacat daca lucrezi pentru altcineva. Ca angajat, exista limite pentru cati bani vei face. Ca antreprenor poti sa faci foarte foarte multi bani.

5. Esti propriul tau sef

Suna fantastic sa fii propriul tau sef, atat timp cat compania ta face profit. Daca iti incepi propria afacere, singura persoana la care trebuie sa ii raspunzi esti tu. Fiind propriul tau sef ai posibilitatea de a lua singur deciziile si de a pune in aplicare propriile planuri. Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti este ca, desi esti propriul tau sef, trebuie sa lucrezi din greu in orice moment daca vrei ca afacerea ta sa creasca.

6. Faci ceea ce iti place

Atunci cand faci ceea ce iti place nici macar nu vei simti ca muncesti, iar timpul va trece mult mai usor.

7. Castigi experienta

Inceputul unei afaceri este o experienta noua. Vei obtine o multime de abilitati noi, vei deveni un profesionist in industria ta, precum si un profesionist la o varietate de noi abilitati pe care le vei invata la locul de munca. Pe masura ce se dezvolta afacerea ta, vei continua sa dobandesti noi cunostinte si abilitati.

8. Iti indeplinesti visuri

Multi antreprenori isi incep propria afacere pentru a-si urma visurile si pentru a-si indeplini pasiunea. In plus, daca ai o afacere de baza care merge bine poti sa o lasi mostenire copiilor tai.

9. Vei fi mai creativ

Fiecare zi ca antreprenor iti permite sa gasesti noi modalitati de rezolvare a problemelor. Inovatia si creativitatea sunt trasaturi necesare oricarui antreprenor de succes.

Deci, ce mai astepti? Incepe-ti propria afacere daca vrei ca visul tau sa devina realitate. S-ar putea sa fie una dintre cele mai bune decizii pe care le-ai luat vreodata.

* Daca iti place acest blog nu uita sa te abonezi (click aici mary-blog.ro/abonare) pentru a fi la curent cu toate noutatile.

Sursa foto: https://clutch.net.ua