Ziua Indragostitilor, de asemenea numita si Valentine's Day, este un festival anual care sarbatoreste iubirea si prietenia. In fiecare an, pe 14 februarie, oamenii sarbatoresc aceasta zi, trimitand mesaje de dragoste si afectiune partenerilor, familiei si prietenilor. Cuplurile trimit carti si flori pentru Ziua Indragostitilor si petrec timpul special impreuna pentru a-si onora dragostea unul pentru celalalt.

 

valentine's day

 

❤ Istoria timpurie a Zilei Indragostitilor

Ziua Indragostitilor este numita dupa Sfantul Valentin, un preot catolic care a trait la Roma in secolul al III-lea. Exista multe povestiri despre Sfantul Valentin si de-a lungul timpului aceste povestiri au crescut in legenda pe care o cunoastem astazi.

In timpul vietii Sfantului Valentin, multi romani se convertesc la crestinism, dar Imparatul Claudius al II-lea era un pagan si a creat legi stricte cu privire la acest lucru. Claudius credea ca soldatii romani ar trebui sa fie total devotati Romei, si, prin urmare, au adoptat o lege care sa le impiedice sa se casatoreasca.

❤ Cum s-a dezvoltat Ziua Indragostitilor?

Abia dupa 200 de ani, 14 februarie a fost proclamata Ziua Sfantului Valentin. In acest timp, Roma devenise crestina, iar Biserica Catolica era hotarata sa elimine orice paganism ramas.

❤ Simboluri de Ziua Indragostitilor

Inimioarele, culorile rosu si roz, trandafirii, cupidonul si sageata lui cupidon simbolizeaza sentimentul de dragoste de Ziua Indragostitilor. Cupidonul este de obicei portretizat ca o figura mica inaripata cu arcul si sageata. In mitologie, el foloseste sageata pentru a lovi inimile oamenilor. Oamenii care se indragostesc uneori spun ca sunt "loviti de sageata lui Cupidon". Ziua Indragostitilor se concentreaza pe dragoste, apreciere si prietenie.

❤ Ce este Ziua Indragostitilor?

In timp ce Ziua Indragostitilor este sarbatorita in majoritatea tarilor, diferite culturi si-au dezvoltat propriile traditii pentru acest festival. In unele parti ale lumii Ziua Indragostitilor este observata ca o zi pentru exprimarea dragostei dintre membrii familiei si a prietenilor, mai degraba decat cea a cuplurilor romantice.

Ziua Indragostitilor este mai frecvent asociata cu iubirea romantica, milioane de carti de Ziua Indragostitilor fiind schimbate in fiecare an.

Multe cupluri aleg sa sarbatoreasca Ziuia Indragostitilor iesind in oras la cina, sau cu o masa speciala facuta acasa. Multe restaurante ofera promotiii de cina de Ziua Indragostitilor, iar mancarea este adesea prezentata cu simboluri de iubire precum inimi si flori.

O alta activitate populara de Ziua Indragostitilor este rasfatul intr-o locatie frumoasa, permitand unui cuplu sa se indeparteze de tot si sa se bucure de un timp de calitate impreuna. Propunerile de casatorie sunt, de asemenea, populare de Ziua Indragostitilor si sunt adesea alese ca ziua perfecta pentru a-si exprima dragostea si angajamentul. Indiferent de metoda, propunerile de casatorie facute de Ziua Indragostitilor sunt in general romantice si memorabile.

❤ Voi cum sarbatoriti Ziua Indragostitilor?

* Daca iti place acest blog nu uita sa te abonezi (click aici mary-blog.ro/abonare) pentru a fi la curent cu toate noutatile.?

Sursa foto: Pinterest