Planificarea carierei nu este o activitate care ar trebui facuta o singura data, in liceu sau la facultate, si apoi lasata in urma pe masura ce avansam in locurile de munca si in cariera. Mai degraba, planificarea carierei este o activitate care se desfasoara cel mai bine in mod regulat. Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme pentru a incepe planificarea carierei.
Dezvoltarea carierei si recunoasterea sunt pe lista de obiective a fiecarui profesionist. Dar ce anume ii deosebeste pe profesionistii exceptionali? Raspunsul este pur si simplu dorinta puternica de a se descurca bine. Odata ce ai disponibilitatea si mentalitatea potrivita, poti avea o cariera de succes.
O cariera de succes iti va oferi o multime de beneficii si oportunitati reale profitabile. Exista multe motive pentru care ne dorim o cariera de succes. Cred ca unul dintre motive este ca, prin faptul ca ai reusit in viata ta profesionala, te face sa te simti mai bine printre ceilalti oameni. Iti ofera un sentiment de securitate si de realizare.
Exista anumite obiceiuri si activitati pe care le fac oamenii de succes din intraga lume. Cea mai buna modalitate de abordare a succesului este sa urmezi strategiile pe care profesionistii le utilizeaza si sa le modelezi in functie de nevoile tale.
Urmatoarele strategii de lucru te vor ajuta sa iti imbunatatesti cariera.
1. Identifica-ti obiectivele
Inainte sa-ti incepi o cariera trebuie sa stii ce iti doresti cu adevarat. Majoritatea oamenilor trec prin viata dupa un model bine stabilit. Partea trista este ca nici nu le place ceea ce fac sau ca ar putea face alte lucruri.
Pentru a evita acest lucru groaznic, trebuie sa identifici care sunt cele mai mari dorinte ale tale.
2. Fii constient de avantajele tale
Constientizarea este o cheie esentiala pentru imbunatatirea personala. Fiind constient de gandurile tale interioare, de puterile, dorintele si dezavantajele tale, iti poti adapta viata oricaror conditii pe care ti le-ai propus. Vei obtine, de asemenea, multe beneficii pe masura ce iti maresti cunostintelele si intelepciunea in cele mai bune scopuri.
Indiferent de punctele tale forte si dezavantaje, ar trebui sa alegi o cale de cariera care sa-ti avantajeze trasaturile si calitatile.
3. Intotdeauna ridica-ti standardele
Standardele tale influenteaza modul in care gandesti si cum te comporti. Daca standardele tale sunt ridicate, nu vei fi niciodata multumit cu mai putin decat poti realiza. Persoanele cu standardele ridicate sunt, de cele mai multe ori, persoane de succes.
La fiecare doua sau trei luni, fa-ti timp pentru a reflecta asupra standardelor si valorilor tale. Incearca sa le imbunatatesti putin pana cand iti dai seama ca ai devenit cea mai buna versiune a ta.
4. Fii activ pe retelele de socializare
Incepe prin a crea profiluri media sociale pe Linkedln, Facebook si Twitter. Aceste trei retele sunt cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba de acest tip de activitate. Vei gasi o multime de oportunitati si optiuni de cariera de-a lungul drumului.
Linkedln, de exemplu, este plin de profesionisti de afaceri care marcheaza companiile lor, si de asemenea, de retea in acelasi timp. Twitter este, de asemenea, foarte folosit in acest scop. Facebook este bun pentru tot, inclusiv pentru crearea de retele.
5. Brand personal
Branding-ul este foarte important in zilele noastre. Companiile mari cheltuiesc sute de milioane pentru a fi cele mai cunoscute de pe piata. Este o strategie de afaceri veche fololosita de aproape fiecare companie pofesionala. Branding-ul tau este imaginea ta pe piata.
Poti incepe prin crearea unui blog personal, a unui profil profesional pe social media, sau pur si simplu prin furnizarea de servicii.
6. Ia initiativa
Cerintele de cariera de astazi sunt foarte dezvoltate si necesita mult mai mult decat cineva care nu isi asuma riscuri. Angajatorii cauta persoane care pot aduce idei si care au initiativa, persoane care pot crea noi solutii si oportunitati pentru afaceri.
7. Fii tu propriul evaluator
Una dintre cele mai bune modalitati de a avea succes in cariera este sa iti evaluezi performantele. O modalitate ideala de a face acest lucru ar fi identificarea obiectivelor si stabilirea unui calendar pentru realizarea acestora. Incepe cu stabilirea unor obiective pe termen scurt si creeaza un plan detaliat pentru realizarea acestor obiective.
8. Fii pregatit sa inveti
Pentru a excela in cariera ta, trebuie sa fii dispus sa inveti. Indiferent de ce universitate ai absolvit sau ce grade ai avut, viata profesionala va fi foarte diferita de facultate. Fii pregatit sa ai un milion de intrebari in fiecare zi despre ceea ce faci.
9. Arata, nu spune
Valoarea actiunii este mult mai mare decat cea a cuvintelor simple. Foloseste acest lucru ca principiu in relatiile tale la birou. In loc sa te lauzi despre toate lucrurile pe care le poti face si apoi sa nu le aplici niciodata, mai bine arata de ce esti capabil.
Multe dintre aceste trasaturi si comportamente te pot ajuta sa excelezi in cariera ta. Daca vei tine minte aceste secrete de suces, iti vei atinge obiectivele foarte usor.
Construirea unei afaceri de succes necesita timp, efort si rabdare. Daca esti dispus sa sacrifici din timpul tau liber si sa iesi din zona de confort, vei reusi. Nu este asa de greu, este nevoie doar de curaj si de angajamentul ca vei urma tot ce ti-ai propus.
* Daca iti place acest blog nu uita sa te abonezi (click aici mary-blog.ro/abonare) pentru a fi la curent cu toate noutatile.?
Sursa foto: http://www.missgetaway.com