Vara este un moment excelent pentru a iesi in aer liber si pentru a te bucura de vreme. Dar, de asemenea, este o perioada a anului cand creste riscul multor accidente.

 

summer 

 

Iata care sunt principalele pericole pentru sanatate pe timp de vara.

1.Cancerul de piele

Este important sa aplici regulat protectie solara cand iesi in aer liber, chiar si in timpul iernii. Supraexpunerea la soare poate duce la aparitia cancerului de piele. Persoanele care iau anumite tipuri de medicamente prezinta un risc mai mare de arsuri solare, deoarece soarele combinat cu medicamente poate produce efecte fotosensibile si fototoxice.

Riscul de a avea cancer de piele este mult mai mare in randul persoanelor care fac plaja si in special a celor care au suferit de multiple arsuri solare.

 

2. Insolatia

Razele ultraviolete ale soarelui sunt puternice si pot provoca arsuri solare dureroase si daunatoare. Poarta o palarie cu margini largi, ochelari de soare intunecati si stai in spatiile umbroase pentru a te proteja impotriva soarelui. De asemenea, foloseste o crema cu protectie solara si reaplic-o de mai multe ori pe zi.

 

3. Deshidratarea

In timpul lunilor calde de vara este mult mai usor sa te deshidratezi, iar cei mai multi dintre noi nu beau suficienta apa.

  

4. Inecul

Innecarea neintentionata este o cauza principala de deces pentru copii in sezonul cald. Activitatile de recreere in aer liber, cum ar fi plimbarea cu barca sau vizitarea unui parc acvatic, pot prezenta un pericol grav atat pentru copii, cat si pentru adulti. Utilizeaza intotdeauna echipamente de siguranta adecvate si foloseste cele mai bune practici pentru a te mentine in siguranta in urma vatamarilor cauzate de apa.

 

5. Toxiinfectia alimentara

Alimentele fara refrigerare, combinate cu temperaturi ridicate, creeaza un mediu perfect pentru ca bacteriile sa creasca rapid. Redu riscul prin urmarirea unor practici sigure de manipulare a alimentelor si a regulilor de temperatura, inclusiv spalarea mainilor, gatitul alimentelor in conditii bune si respectarea timpilor si temperaturilor de refrigerare recomandate.

 

6. Intepaturile de insecte

Intepaturile de insecte pot fi periculoase pentru persoanele alergice. Poarta culori deschise si haine fara imprimari florale pentru a reduce sansele de a atrage insecte. Daca stii ca ai o alergie la insecte, este bine sa ai un spray impotriva insectelor la indemana.

 

7. Accidente rutiere

Mai multe accidente rutiere se intampla in timpul verii decat in orice alt moment al anului.

Asigura-te ca masina ta este in stare buna inainte de a porni la drum. Poarta centura de siguranta, evita telefonul mobil si nu conduce niciodata daca esti prea obosit sau te simti rau.

 

8. Focul

Gratarele, focurile de tabara si alte activitati sezoniere pot creste riscul producerii de incendii. Foloseste focul in mod responsabil, respectand toate instructiunile si echipamentele de siguranta.

 

Tu cum ai grija de sanatatea ta pe timpul verii? Astept parerea ta in rubrica comentarii de mai jos.

Sursa foto: Pinterest