Este foarte important să ne protejăm ochii de razele ultraviolete ale soarelui. Expunerea excesivă la radiații UV poate provoca o varietate de probleme pentru ochi, cum ar fi: arsuri, cataracta și cancer. Cu toate acestea multe persoane nu știu cum să își aleagă corect ochelarii de soare. Atunci când îți alegi ochelarii de soare este foarte important să știi ce trebuie să cauți.

 

ochelari de soare

 

Cum poate afecta soarele ochii?

Pielea din jurul ochilor, inclusiv pleoapele, este cea mai subțire și cea mai sensibilă de pe corp, ceea ce o face foarte vulnerabilă ducând la apariția ridurilor și a petelor dacă este expusă excesiv la razele ultraviolete (UV).

Cu toate acestea, chiar și ochii pot fi deteriorați de prea mult soare:

  • Albul ochiului - soarele poate provoca daune conjunctivei, membrana subțire care acoperă albul ochiului.
  • Retina - în cazul în care macula, o parte a retinei, se deteriorează, aceasta poate duce la degenerarea maculară, o cauză principală de orbire.
  • Corneea - poate deveni acut arsă de soare, provocând dureri grave și orbire temporară.

Razele ultraviolete de soare sunt incredibil de dăunătoare pentru ochii noștri, așa că o protecție adecvată a ochilor este importantă în orice moment al anului. Alegerea ochelarilor de soare nu este o sarcină ușoară deoarece există o varietate de modele și stiluri. În plus, o pereche de ochelari poate costa de la 5 lei pana la 5000 lei, dar asta nu înseamnă neapărat că cei mai scumpi sunt și cei mai buni pentru sănătatea ochilor.

Mai mult decăt atât, este destul de dificil să îți alegi lentilele corecte. Există lentile polarizate, care sunt incredibil de populare, și, de asemenea, mai scumpe decât lentilele de protecție normale.

Beneficiile lentilelor polarizate

Lentilele polarizate sunt acoperite cu un film chimic special, care ajută la reducerea efectului de orbire. Lentilele polarizate te ajută să vezi obiectele mai clar, și, de asemenea, reduc efectele nocive ale luminii UV.

Modul de funcționare a lentilelor polarizate

Prin lentilele normale, razele soarelui reflectă lumina în toate direcțiile, astfel încât atunci când o rază lovește o suprafață plană, lumina reflectată strălucește înapoi spre ochi, fiind mai amplificată și cauzând efectul de orbire.

Prin lentilele polarizate lumina se deplasează într-o singură direcție, efectul de orbire fiind eliminat.

Avantajele lentilelor polarizate

Lentilele polarizate au următoarele avantaje:

  • îmbunătățesc confortul vizual
  • îmbunătățesc contrastul și claritatea vizuală
  • reduc încordarea ochilor
  • permit o adevărată percepție a culorilor
  • reduc reflexiile și efectul de orbire

În concluzie...

Ochelarii de soare polarizați sunt mai scumpi decât ochelarii de soare cu lentile obișnuite, din cauza costurilor de fabricare mai mari, dar se merită din plin banii dați în plus. Ochelarii polarizați sunt mult mai confortabili și îți protejează ochii așa cum trebuie.

 

Sper ca ți-a plăcut articolul și că data viitoare când iți cumperi ochelari de soare, vei ști exact ce să căuți.

Daca vrei să îți cumperi de pe net ochelari de soare polarizați la prețuri foarte bune, click aici.

 

Sursa foto: Pinterest