Majoritatea oamenilor nu vor sa faca nimic decat sa se relaxeze la sfarsit de saptamana. In mod evident, ei vor sa-și petreaca timpul relaxandu-se, vor sa vad emisiunile TV preferate sau pur si simplu sa stea impreuna cu prietenii si familia.

Cu toate acestea ai putea petrece aceste doua zile mult mai productiv. Si de ce ar trebui sa faci asta? Pentru ca oamenii care isi utilizeaza weekend-ul in mod productiv se simt de multe ori mai putin stresati si au o saptamana mai usoara.

Iata cateva sfaturi care va ajuta sa gasiti un echilibru in timpul weekend-urilor si sa va confruntati cu sentimentul zilei de luni ca un om suprauman:

1. Fa o lista de lucruri pe care vrei sa le faci in weekend

Planificarea weekend-ului este o idee foarte buna si utila. Scrie o lista structurata de sarcini pentru a avea o viziune clara asupra a ceea ce trebuie facut.

 

may blog notebook

 

2. Relaxeaza-te

Chiar daca weekend-ul este un moment excelent pentru a obtine o munca si a fi proactiv ar trebui sa te asiguri, de asemenea, ca ai timp sa te relaxezi. Uneori, cateva zile pentru a te relaxa inainte de o prezentare imensa este exact ceea ce ai nevoie. Asigura-te ca te deconectezi de la e-mail si de pe telefonul mobil si bucura-te de weekend impreuna cu familia si prietenii.

 

maryblog relax

 

3. Lucreaza la un nou proiect

Aceeasi rutina in viata poate deveni foarte plictisitoare, mai ales daca ai o rutina monotona de lucru. Lucrand la un proiect nou in weekend vei aduce mai multa emotie in viata ta. Indiferent daca vrei sa iti arati abilitatile de fotografiere la o galerie de arta sau daca vrei sa gatesti o masa pentru un grup de prieteni, fa o prioritate sa lucrezi la un nou proiect in fiecare weekend. 

 

mary blog proiect

 

4. Mergi intr-un loc in care nu ai mai fost

Acesta ar putea fi un muzeu dintr-un alt oras, o lectura de carte sau orice eveniment legat de arta care ti-a atras interesul. Daca te relaxezi si inveti ceva nou in acelasi timp cu siguranta vei avea un weeend plin de satisfactie, nu unul care a durat destul de mult.

 

may blog muzeu

 

5. Trezeste-te devreme, atat sambata, cat si duminica

Asigura-te ca nu dormi pana la pranz. Daca reusesti sa te trezesti pana la ora 8:30 sau 9:00 vei avea timp sa faci foarte multe lucruri. Acest lucru va duce la o productivitate mai mare.

 

maryblog ceas

 

6. Scapa de distorsiuni

In zilele noastre suntem bombardati de tot felul de lucruri care nu ne vor permite sa ne concentram asupra sarcinii pe care o avem de facut - dispozitive moile, social media si alte cateva distrageri care au doar un singur scop, ne indeparteaza atentia fata de obligatiile pe care trebuie sa le indeplinim. Daca iti este greu sa te concentrezi cu toate distragerile din jur, trebuie sa iei anumite masuri. Pune-ti telefonul la distanta si foloseste-l numai atunci cand este necesar, dezactiveaza toate notificarile de la retelele sociale, chiar deconecteaza-l de pe internet.

 

telefon mary blog

 

7. Planifica-ti timpul pentru lucrurile pe care vrei sa le faci

A fi productiv nu inseamna intodeauna ca trebuie sa faci o multime de lucruri. Pur si simplu planificarea relaxarii si programarea timpului pentru lucrurile importante este suficient pentru a avea un weekend productiv.

 

mary blog plan

 

Voi ce sfaturi sau trucuri folositi pentru a obtine o productivitate mai mare? Astept parerile voastre in rubrica comentarii de mai jos.

Sursa foto: Pinterest