Aici o sa va prezint cateva lucruri interesante despre cosmetice (unele sunt amuzante), informații pe care le-am citit de pe net și pe care le știu din alte surse.

 

produse cosmetice - www.mary-blog.ro

 

 1. Fetele care spun ”în poza asta nici măcar nu m-am machiat”, cu siguranță s-au machiat.cool
 2. Pana în secolul trecut, femeile obișnuiau sa își ciupească obrajii ca sa obțină un roșu aprins în obraji. Pe atunci nu existau farduri de obraz.
 3. Primele cosmetice au fost create de către egipteni, iar materia de baza era cuprul.
 4. În vremurile îndepărtate, makeup-ul era folosit pentru a intimida dușmanii, pentru a evidenția un rang social, sau pentru a face vrăji.
 5. Femeile din secolele trecute, foloseau tot felul de ingrediente ciudate, pentru a ”vindeca” pistruii și acneea. S-a folosit chiar și „grăsime de crocodil”.
 6. 60% din fetele de 12 ani folosesc produse cosmetice.
 7. Prima ojă a fost inventata în China acum 5000 de ani, și era un amestec făcut din: ouă, ceara de albine, gumă, și pudră colorată. Era folosita numai de populația aristocrată a Chinei. Oamenii de rând erau executați dacă își colorau unghiile.cry
 8. Femeile din secolul 17 foloseau bucăți de cărbuni pe post de mascara și eyeliner. Multe din ele au orbit. În plus, cărbunele mirosea urât și era inflamabil.
 9. Un tratament de înfrumusețare din cultura ”Thai”, include palme peste față pentru a combate pistruii. surprised
 10. O femeie obișnuită folosește 13 produse cosmetice pe zi, cu 515 ingrediente diferite.
 11. Americanii cheltuie mai mult pentru cosmetice decât pentru educație.