Pentru multe dintre noi, rimelul este la fel de necesar ca o ceașca de cafea dimineața. Dacă este folosit corect, rimelul face ca ochii sa para mai mari și mai strălucitori în doar un minut.

Mai jos aveți câteva lucruri interesante despre rimel pe care probabil nu le știați.

 

rimel - mary blog

 

1. Eugen Rimmel, un parfumier și cosmetician francez, a creat primul rimel în anul 1830. Invenția lui a devenit atât de populară încât și astăzi, termenul "Rimmel" se traduce prin cuvântul "rimel" în mai multe limbi, inclusiv în franceza, portugheza, romana, turca și araba.

2. Majoritatea rimelurilor sunt realizate cu ajutorul unui ingredient numit guanina. Colorantul este derivat din solzi de pește și conferă strălucire rimelului. foot-in-mouth

3. Dacă dormi cu rimelul pe gene, exista riscul de a ți se rupe genele. Genele devin foarte rigide dacă nu te demachezi.

4. Genele lungi nu sunt deloc ieftine. Conform site-ul financiar mint.com o femeie cheltuie în medie $3770 pe rimelul folosit toată viata. cool

5. Știi care este motivul pentru care majoritatea femeilor deschid gura în mod instinctiv când își aplica rimelul? Gura deschisa le ajuta sa nu clipească.

6. Cele mai multe rimeluri expira după 3 luni, de la momentul în care au fost deschise. Nu ar trebui sa folosiți același rimel mai mult de 3 luni.

7. Egiptenii își înnegreau genele și sprâncenele încă de acum 6000 de ani. Aveau impresia ca "mascara" alunga spiritele rele, și le protejează sufletul.

8. În 1933, o femeie a murit de la un rimel experimental numit Lash Lure. Alte aproximativ 15 femei au orbit de la același produs. Produsul folosea ca substanța activa o toxina foarte puternica, toxica care s-a dovedit a fi mortala.

 

Sursa informatii: wikipedia.com , ask.com