Curățarea pensulelor pentru machiaj este o sarcină pe care fiecare ar trebui să o realizeze (desigur, cu excepția persoanelor care vor să își răspândească bacterii pe față). Foarte multe persoane folosesc aceeași perie pentru fondul de ten timp de luni sau ani fără să o curețe. Grețos, nu-i așa?? foot-in-mouth 

 

pensule

 

Este important să îți speli regulat pensulele pentru machiaj. Atunci când aplici fondul de ten pe față, preiei bacteriile de pe piele, care vor rămâne în pensula după utilizare. Data viitoare când folosești pensula se întâmplă același lucru, cu excepția bacteriilor care erau înainte pe pensulă, acestea vor rămâne pe față. Este un cerc vicios care, te asigur că va provoca probleme tenului tău. Este evident că pensulele pentru ochi nu cauzează mari probleme dacă nu sunt curățate, dar este important să le cureți la fiecare 2-3 săptămâni pentru a te asigura că nu au bacterii libere.

Dacă aveți acnee sau alte probleme ale pielii, vă sfătuiesc să vă curățați pensulele mai des decât o persoana obișnuită și sigur o să observați o îmbunătățire.

 

Prima metodă de curățare

Tot ce îți trebuie  este un șampon pentru copii și niște pensule pentru machiaj, care sunt gata pentru a fi curățate. 

1. Udă un burete curat cu apă si un pic de șampon pentru copii. Nu ai nevoie de o cantitate mare de șampon. Asigură-te că buretele este nou. Nu folosi un burete care a fost folosit deja pentru a spăla vasele deoarece vei transfera bacterii la pensule.

2. Rotește vârful pensulei peste burete. Nu apăsa prea tare dacă dorești să nu se deterioreze pensula, doar freacă ușor periile peste burete într-o mișcare circulară. Ai grijă ca săpunul să nu ajungă la cilindrul periei, în cazul în care firele sunt atașate de mâner. Dacă ai mai multe pensule de curățat este necesar să schimbi buretele de la a patra pensulă.

3. Clătește pensulele sub un jet de apă caldă. Ține pensulele sub robinet și rotește-le pentru a te asigura ca vor fi clătite bine. Din nou asigurați-vă că nu intră prea multă apă în cilindrul pensulei, deoarece se slăbește lipiciul și cad perii. Folosește apă caldă, nu fierbinte, apa fierbinte deteriorează pensulele. Dacă încă mai vezi reziduu după clătire, curăță și spală din nou pensulele.

4. Așează pensulele pe un prosop curat și întins astfel încât să nu existe nici o suprapunere. Lasă pensulele să se usuce complet înainte de a le utiliza din nou. Dacă ați curățat pensulele seara, acestea trebuie lăsate la uscat până dimineață. Nu folosi un uscător de păr pentru a accelera procesul de uscare. Căldura poate deteriora adezivul care deține perii în loc și îi determină pe aceștia să cadă.

 

A doua metodă de curățare

 Ai nevoie doar de un săpun solid.

1. Umezește un săpun. Ai nevoie de un săpun simplu, fără loțiuni adăugate și alte substanțe care pot persista pe perii pensulei. Pune săpunul într-un castron cu apă caldă ca să nu alunece.

2. Rotește vârful pensulei peste săpun. Nu apăsa prea tare deoarece poți deteriora perii.

3. Clătește pensulele într-un jet de apa caldă, nu fierbinte, pentru a evita deteriorarea periilor. Verifică dacă pensulele sunt curățate complet, dacă încă mai vezi reziduuri, poți repeta procesul.

4. Pensulele se usucă la fel ca în prima metodă.

 

A treia metodă de curățare

Se realizează cu ajutorul uleiului de măsline.

1. Se toarnă o lingură de ulei de măsline pe un burete curat. Uleiul de măsline acționează ca un demachiant delicat. Este o modalitate foarte bună de curățare a pensulelor, care sunt realizate cu fire de păr naturale sau fibre. În cazul în care perii sunt din plastic, săpunul este cea mai buna alegere ca modalitate de curățare.

2. Se agită pensulele pe suprafața buretelui. Înmoaie pensula în ulei. Folosește o cantitate mai mare de ulei de măsline, dacă este necesar. Agită pensulele până când reziduul de pe pensule a fost transferat pe burete. Se repetă până când poți rula periile peste burete, fără a lăsa nici o urmă de machiaj în urmă.

3. Clătește pensulele sub un jet de apă caldă. Astfel, se elimină excesul de ulei de măsline. Ține pensulele sub apă și rotește-le pentru a elimina toate urmele de ulei de măsline.

4. Așează pensulele pe un prosop curat și lasă-le să se usuce la fel ca în metodele anterioare.

 

Sper să vă placă acest articol și să vă fie de ajutor.