Unghiile au aproape întotdeauna un rol în a creea altora prima impresie despre tine. Din fericire, nu este deloc greu sa-ți îngrijești unghiile, e chiar plăcut. Mai jos vezi câteva sfaturi pe care trebuie să le aplici pentru a avea unghii frumoase și sănătoase.

 

unghii mary blog

 

1. Nu aplica prea multă ojă

Când aplici lacul de unghii, nu ”picta” în toate direcțiile. Aplica lacul de sus în jos, într-o singura direcție, pentru a nu pune un strat prea gros de oja. Unghiile tale vor arăta mult mai bine.

 

2. Îndepartează oja in mod corect

Rezistă tentației de a-ți decoji unghiile de lac. Folosește întotdeauna o soluție pentru îndepărtarea ojei (un dizolvant sau acetona). Dacă îți decojești unghiile, o sa fie mai subțiri, mai fragile sau chiar distruse.

 

3. Nu îndeparta cuticulele

Avem cuticule pentru a fi protejata baza unghiei de infecțiile cu anumite bacterii neprietenoase. Îndepărtându-le ne expunem unghiile/degetele unor infecții.

Poți folosi un exfoliant pentru cuticule, care îndepărtează pielea uscata și aspră și îți lasă cuticulele frumoase și îngrijite.

 

4. Folosește mănuși odata cu produsele de curațare

Cele mai întâlnite produse de curățare profesionala a unghiilor, conțin dezinfectanți chimici agresivi, cum ar fi alcoolul. Acești dezinfectanți îți vor usca degetele. Fă-ți obiceiul de a purta mănuși de unica folosință, când îndepărtezi oja de pe unghii.

 

5. Folosește o baza pentru unghii înainte de a aplica o oja închisa la culoare

Dacă nu folosești o baza de unghii înainte de a aplica oja, aceasta se va îndepărta foarte greu de pe unghii. În plus, baza de unghii prelungește rezistența ojei pe unghie, cu pana la 3 zile și previne pătarea unghiilor.

 

6. Hidratează-ți unghiile

Folosește un ulei pentru unghii, o crema pentru cuticule, sau o crema de mâini intens hitratantă. Cea mai buna alegere este uleiul pentru unghii, deoarece conține nutrienți esențiali ce ajuta la prevenirea uscării și crăpării unghiilor, stimulând creșterea sănătoasa a acestora.

 

7. Nu-ți roade unghiile

Unghiile tale nu vor arăta deloc bine dacă le rozi și nici nu au gust bun.

 

Sper ca v-a plăcut acest articol, dacă aveți alte sfaturi sau completări, va rog sa le scrieți mai jos.

 

Sursa foto: google.ro