Tipurile de ten sunt împărțite în categorii foarte clar delimitate, fiecare cu particularitățile ei: normal/mixt, uscat/sensibil și gras. Dacă în descrierea problemelor specifice din categoriile menționate nu regăsești anumite situații cu care te confrunți, este foarte probabil ca tenul tău să aibă nevoi speciale. Printre cele mai comune astfel de nevoi se numără petele pigmentare și agneea pielii mature. Pentru toate există solutii!!!

 

oriflame skin care

 

Categoria de vârstă: peste 25 de ani

Este vârsta la care ai dori să oprești timpul în loc! Ridurile sunt inexistente, iar liniile fine abia încep să își facă apariția. Știai că în proporție de 80% procesul de îmbătrânire a tenului poate fi influențat pozitiv de către noi prin alegerea corectă a gamelor și rutinei de îngrijire? Cuvântul de ordine este ”PREVENIRE”, fie că vorbim de riduri și linii fine, hiperpigmentare sau pierderea acelei prospețimi tipice vârstei.

Ten uscat/sensibil

Dacă te înroșești ușor , nu înseamnă neapărat că este de la emoții! Înroșirea pielii este doar una dintre caracteristicile tenului uscat/sensibil, alături de nevoia continuă de hidratare și senzația de piele care strânge.

Acest tip de ten are predispoziție către apariția timpurie a ridurilor, motiv pentru care necesită îngrijire adecvată.

Ten gras

Deși uneori te poți simți defavorizată din cauza aspectului lucios al tenului și porilor dilatați, tenul gras are avantajul de a se rida mult mai târziu. Trebuie să îți ții sub control excesul de sebum și să previi apariția coșurilor, folosind loțiuni tonice a căror formulă conține alcool.

Ten normal/mixt

Pe scurt, tenul nu îți creează nici un fel de probleme. Dacă are un aspect luminos și sănătos, atunci produsele pe ca trebuie să le cauți sunt cele destinate unui ten normal/mixt.

 

Categoria de vârstă: peste 35 de ani

Începând cu această vârstă, în ”dicționarul” tău de frumusețe trebuie să incluzi produsele anti-îmbătrânire. Procesul de producție a colagenului încetinește, astfel că pe tenul tău devin vizibile ridurile, iar pielea își pierde din elasticitate. Este posibil să te confrunți cu apariția cearcănelor și a pungilor din zona de contur a ochilor. Accentul trebuie pus pe hidratare și menținerea unui nivel ridicat de colagen.

Beneficiile pe care ar trebui să le aibă gama de produse pentru îngrijirea tenului la această vârstă sunt:

 • reducere ridurilor
 • un plus de luminozitate și strălucire
 • uniformizarea nuanței tenului
 • îmbunătățirea texturii pielii

Dacă încă tenul tău are tendințe de îngrășare , mizează pe produse cu texturi lejere, care au efect de îndepărtare a excesului de sebum, minimizare a porilor și hidratare.

Dacă tenul tău dă deja semne de deshidratare, înlocuiește o parte dintre produse cu unele care au texturi mai consistente și efect amplificat de hrănire.

 

Categoria de vârstă: peste 40 de ani

Dacă până acum îngrijirea tenului echivala cu prevenirea, respectiv controlul procesului de îmbătrânire, de la această vârstă igrendientele active din gamele folosite trebuie să aibă un efect de tratare și regenerare a pielii. Asta pentru că resursele de elastină și colagen, proteine responsabile de menținerea fermității și elasticității tenului, încep să se diminueze. Pielea nu mai are aceeași capacitate de a se regenera și semnele îmbătrânirii devin din ce în ce mai vizibile.

Accent pe elasticitate

Dacă vrei să prelungești perioada în care tenul tău are un aspect tânăr trebuie să alegi produse care acționează în sensul creșterii fermității și elasticității pielii, dar în același timp reduc aspectul ridurilor deja formate.

Accent pe luminozitate

Dacă tenul tău are un aspect tern, lipsit de strălucire, alege o gamă de produse ce stimulează regenerarea celulară. Celulele nou formate asigură instantanu un plus de luminozitate.

Accent pe fermitate

Orientează-te spre produse ce acționează eficient la nivel de regenerare a structurii matricei pielii și redare a fermității.

 

Categoria de vârstă: peste 45 de ani

Pană la această vârstă ai acumulat o mulțime de experiențe de viață: vacanțe petrecute pe plajă, dar și nopti de lucru la birou, plimbări prin orașe aglomerate, petreceri cu prietenii, dar și delegații stresante sau ședințe parcă interminabile... toate alcătuiesc o poveste care își pune amprenta asupra tenului tău. La ritmul alert de viață se adaugă efectele agresiunilor mediului înconjurător, astfel încât este mai mult decât recomandat să alegi produse de îngrijire care au la bază ingrediente cu puternic efect antioxidant, ce revitalizează tenul și estompează ridurile.

Beneficiile pe care ar trebui să le aibă gama de produse pentru îngrijirea tenului la această vârstă sunt:

 • efect de hidratare și hrănire a pielii
 • uniformizează nuanța tenului
 • creșterea nivelului de elasticitate și fermitate
 • amplificarea luminozității
 • efect de lifting și reducere vizibilă a ridurilor

Accent pe întinerirea tenului

Alege produse care au la bază tehnologii avansate de cercetare și dezvoltare, în urma cărora s-au obținut ingrediente inovatoare, cu efecte vizibile asupra tenului tău.

 

Categoria de vârstă: peste 55 de ani

Este perioada în care corpul, implicit pielea, suferă modificări din cauza reducerii cantității de estrogen. Ca efect, matricea pielii pierde din densitate, iar nivelul deshidratării crește - ceea ce duce la adâncirea ridurilor existente și la apariția altora noi. 

Beneficiile pe care ar trebui să le aibă gama de produse pentru îngrijirea tenului la această vârstă sunt:

 • efect de fermitete și lifting
 • uniformizarea nuanței tenului
 • creșterea densității pielii
 • redefinire contururilor faciale
 • reducerea ridurilor
 • refacerea și restructurarea matricei pielii
 • un plus de luminozitate
 • hrănire în profunzime

Accent pe regenerare

Alege produse ce au la bază ingrediente cu proprietăți puternice, care le imită pe cele ale estrogenului, regenerând pielea.

 

Dacă v-a plăcut acest articol nu uitați să dați like și să vă spuneți părerea în rubrica comentarii de mai jos.wink

 

 

 

Sursa foto: Oriflame