Unele obiceiuri trebuie neaparat sa ti le faci, daca vrei sa ai grija de tenul tau asa cum trebuie.

Mai jos am scris niste reguli pentru ingrijirea tenului, pe care trebuie neaparat sa le stii.

 

 

 

1. Fiecare tip de ten are nevoie de ingrijire specifica

Daca vrei sa ai grija de tenul tau asa cum trebuie, prima si prima data trebuie sa te asiguri ca folosesti produsele potrivite pentru tipul tau de ten. Tenul uscat nu are aceleasi nevoi ca tenul gras.

 

2. Acorda atentie sporita zonelor mai sensibile 

Unele parti ale fetei (conturul ochilor, buzele, etc.) au pielea mult mai fina si mai fragila. Aceste zone au nevoie de o ingrijire specifica, in special conturul ochilor si buzele. Zonele acestea ale fetei, sunt mai sensibile si merita o atentie mai deosebita.

 

3. Demachiaza-te cu grija

Demachierea incepe cu indepartarea makeup-ului. Pentru a nu-ti stresa pielea, si pentru a-i mentine echilibrul natural, asigura-te ca folosesti un demachiant cu PH neutru, special compus pentru a-ti curata epiderma in cel mai grijuliu mod.

 

4. Ochii sunt cei mai sensibili

Pielea de pe conturul ochilor este de 10 ori mai fina decat cea de pe restul fetei. Alege o rutina specifica pentru curatarea acestei zone.

 

5. Exfoliantul e indispensabil

Foloseste un produs exfoliant corespunzator, o data sau de doua ori pe saptamana.

 

6. Hidratarea este esentiala

Derma contine 75% apa, iar epiderma 15%. Pentru a-ti mentine pielea hidratata corespunzator, e important sa folosesti zilnic un produs care iti hidrateaza pielea si mentine nivelul optim de apa in piele.

 

7. Foloseste protectie solara

Indiferent de sezon, alege sa folosesti zilnic produse care au factor de protectie solara. Aceste produse reduc efectele daunatoare ale razelor solare care accelereaza imbatranirea pielii. Pe timp de vara, nu uita nici de ochelarii de soare. Spuneam la regula nr. 4 ceva de pielea din jurul ochilor.

 

8. Protejeaza-ti fata de factorii externi

Poluarea, fumul de tigara, etc. ... Toate acestea au efecte nocive asupra pielii tale. Foloseste zilnic inainte sa iesi din casa, produse care iti protejeaza pielea de acesti factori externi, iar seara cand vii acasa, demachiaza-te corespunzator.

 

9. Nu-ti neglija buzele

De cate ori simti nevoia, foloseste un balsam reparator/crema reparatoare pentru buze.

 

Sper ca ati avut ceva de invatat din acest articol. Sau de fapt sper ca nu ati avut ce invata, pentru ca deja stiati toate astea. smile

Daca mai aveti ceva completari, le puteti scrie mai jos la rubrica de comentarii.

 Sursa foto: tumblr.com