Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci când aplici fondul de ten.

 

fond de ten The One by Oriflame

 

1. Nu aplici fondul de ten potrivit pentru nevoile tale

Înainte de a cumpăra un fond de ten este important să știi de ce are nevoie pielea ta. Dacă ai pielea sensibilă folosește un fond de ten cu minerale deoarece îngrijesc și revitalizează pielea. În cazul în care pielea ta este uscată folosește un fond de ten cremos și hidratant. Dacă tenul tău este gras, atunci ai nevoie de un fond de ten matifiant care hidratează pielea fără să stimuleze producția de sebum.

2. Aplici fondul de ten cu degetele

Degetele pot reține bacterii pe care le poți răspândi pe toată fața dacă nu folosești o pensulă cand aplici fondul de ten. Întinde fondul de ten cu ajutorul pensulei prin miscări scurte, circulare. Dacă folosești un fond de ten cremos optează pentru o pensulă plată, iar dacă preferi un fond de ten lejer folosește o pensulă pufoasă.

3. Aplici prea mult produs

Cantitatea perfectă de fond de ten pe care trebuie să o aplici pe față este in jur de o boabă de mazăre.

4. Nu folosești cremă hidratantă

Înainte să aplici fondul de ten pielea ta trebuie să fie hidratată. După ce aplici crema hidtarantă pe față trebuie să aștepți câteva minute să intre în piele înainte să aplici primer-ul și fondul de ten.

5. Nu folosești primer

Primer-ul este o bază pentru machiaj, o cremă sau o loțiune care se aplică înaintea produselor cosmetice pentru a le face să reziste mai mult timp. Din acest motiv folosirea unui primer este esențială dacă vrei ca fondul de ten să persiste câteva ore bune.

6. Folosești corector înaintea fondului de ten

Corectorul acoperă imperfecțiunile pe care fondul de ten nu le-a acoperit, de aceea trebuie aplicat după fondul de ten.

7. Uiți să îți fixezi machiajul

Pentru a-ți fixa machiajul este necesar un strat de pudra, deoarece îndepărtează excesul de strălucire al feței și conferă un plus de rezistență fondului de ten.