Anotimpul rece impune o serie de schimbări, de aceea este foarte important modul în care ne îngrijim pielea pe timpul iernii.  În anotimpul rece, aerul este uscat și deshidratează pielea.

Mai jos aveți câteva sfaturi simple pe care le puteți urma pentru a evita uscare excesivă a pielii.

 

winter maryblog 

Menține un stil de viața sanatos 

Pentru a avea o piele pefectă trebuie să ai în primul rând o alimentație sănătoasă și să faci și puțină mișcare. Atunci când mănânci sănătos organismul tău primește toate substanțele nutritive esențiale  de care ai nevoie pentru a menține pielea sănătoasă.

 

Păstrează-ți buzele hidratate

Buzele se deshidratează foarte repede de aceea trebuie să porți mereu cu tine un balsam de buze, oriunde ai merge.

Aplică mereu balsam de buze înainte să te culci, pentru ca buzele tale să se vindece pe durata nopții.

 

Nu uita să te hihratezi

Apa este esențială pentru o piele sănătoasă. Fără apă, pielea nu poate funcționa.

În timpul iernii, există o tendința de a nu bea apă din cauza temperaturilor reci. Hidratează-ți pielea din interior spre exterior cu multa apă și ceaiuri călduțe de plante.

 

Folosește o crema hidratantă

Hidratarea în timpul lunilor mai reci este cheia pentru combaterea pielii deshidratate si uscate.

Toata lumea are nevoie de o cremă hidratantă, mai ales în lunile de iarnă. Folosește o cremă intens hidratantă pentru a menține tenul protejat împotriva vânturilor reci și a razelor dăunătoare.

 

Folosește un exfoliant

Exfoliază-ți pielea o data sau de două ori pe săptamană, dimineața sau înainte de culcare. Exfoliantul îndepărtează celulele moarte ale pielii, astfel încât pielea va fi pregătită pentru absorția maximă a cremei și a proprietăților sale hidratante.

Exfolierea te ajută să îți îmbunătățești textura pielii și va crește circulația.

 

Poartă mănuși

Pielea de pe mâini este mai subțire decât cele mai multe alte părți ale corpului, așa că nu uita să folosești o cremă pentru mâini și să porți manuși dacă vrei sa ai mâinile hidratate.

 

Renunță la dușurile lungi și fierbinți

Folosește apă calduță (nu fierbinte) și nu sta mai mult de cinci-zece minute sub duș. Imediat ce ai ieșit din duș, aplică o cremă de corp hidratantă.

 

Folosește un umidificator

Aerul uscat din casă este una dintre problemele cu care toti ne confruntam pe timpul iernii. Caldura de la calorifere usuca aerul din casă, acest lucru provocând deshitratarea pielii, de aceea este important să folosești un umidificator.

 

Sursa foto: pinterest.com