Obține buze mai atrăgătoare rapid! Cu un pic de îngrijire, buzele pot fi perfecte în cel mai scurt timp. Doar urmați acești șase pași!Gandeste-te la buzele tale ca la un burete.

Atunci când sunt expuse la umiditate, acestea absorb apa si prind volum. Când sunt deshidratate au un aspect uscat. Pentru că sunt expuse mereu, sunt predispuse la deshidratare, în special în timpul lunilor reci de iarnă.

Pielea de pe buze este foarte subțire (vasele sanguine sunt vizibile, ceea ce face ca buzele arate roșii). 

 

 

1. Ia o sticlă de apă cu tine oriunde mergi.

Suficientă apă potabilă (echivalentul a cel puțin 9 căni de lichide pe zi) va păstra corpul, pielea și buzele hidratate.

 

2. Nu-ti mai linge buzele! Uită de acest obicei!

 Linsul buzelor poate dauna barierei protectoare, ceea ce duce la uscarea buzelor. (Saliva conține enzime digestive care pot descompune aceasta barieră protectoare.) In schimb, aplică în mod regulat balsam de buze. Cunoaște-ți balsamurile de buze înainte să le cumperi. Cauta ingrediente cum ar fi ceara de albine, unt de shea, vitamina E si migdale, jojoba și uleiuri de nucă de cocos. Daca ai pielea sensibila, folosesc balsamuri de buze pe care le poti găsi în farmacii.

 

3. Foloseste un aparat umidificator de aer pentru camera ta.

Acesta poate controla nivelul de umiditate din interiorul camerei, păstrându-ți buzele (și pielea) hidratate. Vezi aici astfel de aparate http://bit.ly/20klsMt

 

4. Exfoliază-le atunci când este necesar.

Îndepărtează stratul de celule moarte la fel cum trebuie exfoliata și fața. Cauta produse exfoliante in farmacii sau in magazinele specializate.

 

5. Protejează, protejează, protejează!

Buzele sunt sensibile la razele solare, deoarece le lipsește melanina, pigmentul care protejează pielea de soare. Folosește un balsam pentru protecție solară, sau caută un ruj cu factor de protecție solară (SPF).

 

6. Nu folosi doar rujuri mate.

Rujurile mate pot fi extrem de uscate, si de aceea nu trebuie folosite des pentru a evita craparea buzelor. În schimb, utilizati alternativ cu acestea, si rujuri hidratante, sau adăugați un strat de balsam de buze hidratant sub stratul de ruj mat.

 

Sursa foto: pinterest.com