La fel ca multe dintre voi, iubesc rujul.  Il folosesc in fiecare zi si sunt obsedata de el.

Iata cateva lucruri interesante despre rujuri (informatii pe care le-am aflat in timp de pe internet):

 

 

 

1. Rujul dateaza cu foarte mult timp inainte de a fi sub forma de tub.

Inainte ca rujurile sa fie asa cum le stim noi astazi, femeile aplicau diverse substante colorate pe buze. Egiptenii antici foloseau substante care mai tarziu s-au dovedit a fi toxice. Rosu era o culoare la moda si in anii 1600, cand regina Elisabeta isi pudra buzele cu o solutie pe baza de ceara de albine. Asta s-a intamplat o perioada, pana cand Regina Victoria a declarat makeup-ul ca fiind "nepoliticos".

 

regina victoria - www.mary-blog.ro

 

Foto: Regina Elisabeta

2. Rujurile care se deschid prin rasucire au aparut abia in 1923

In 1923 James Bruce Mason, a inventat si patentat primul astfel de ruj. El il numea altfel:  "articol de toaleta".

 

3. A fost inventata o masinarie pentru sarutat.

In 1939, Max Factor Jr, a inventat masina sarutului. Masina a fost inventata pentru a fi rujata, si pentru a pupa servetelele care erau folosite ca mostre pentru rujuri.  Astfel se imprima pe servetele rujul respectiv. Masina a aparut ca o necesitate, deoarece lucratorii de la Max Factor se saturasera sa se rujeze si sa pupe servetele toata ziua. Puteti vedea masinaria in imaginea de mai jos.

 

masina de pupat

 

 

4. Rujul a fost si o arma mortala, in timpul razboiului rece

Femeile care faceau parte din KGB (politia secreta germana la jumatatea secolului trecut), erau dotate cu o arma de foc, ce arata ca un ruj. Era practic un pistol cu un singur glont. Pistolul era numit "sarutul mortii".

ruj pistol

 

 

5. Au fost construite cladiri "zgarie-nori" pentru a omagia RUJUL

In 1986, la o intersectie din New York, a fost construita o cladire impunatoare sub forma de ruj. O vedeti in imaginea de mai jos.

 

cladirea ruj

 

 

Daca vi s-a parut interesant acest articol, sau daca aveti completari, va rog sa imi scrieti mai jos la rubrica de comentarii.

*Sursa fotografii: Wikipedia, Hollywood Museum, oriflame.ro