Aceasta reteta de granola este simpla, prepararea dureaza 20 de minute si contine doar 7 ingrediente pe care sigur le ai prin bucatarie.
Ingrediente:
- 4 cani fulgi de ovaz (~ 360g)
- un praf de sare
- o lingura de scortisoara (poti adauga si ghimbir daca iti place)
- 6 linguri de ulei de cocos topit
- 6 linguri sirop de artar
- stafide
- nuci sau seminte la alegere (alune, migdale, seminte de dovleac, etc.)
Metoda de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade.
2. Amesteca fulgii de ovaz, nucile, sarea si scortisoara, intr-un bol mare.
3. Adauga apoi uleiul de cocos topit si siropul de artar.
4. Intinde amestecul intr-o tava de copt, apoi pune-l in cuptor timp de 10 min. Dupa 10 min scoate tava din cuptor si amesteca pentru a se coace uniform, apoi pune tava inapoi in cuptor pentu inca 10 min.
5. Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca complet.
6. Adauga stafidele.
Granola se mentine proaspata 1-2 saptamani daca o pastrezi intr-un borcan inchis, dar cu siguranta o vei manca in cateva zile.
Este mult mai ieftin si mai sanatos sa iti faci granola acasa decat sa o cumperi din magazin. Cele din comert au de obicei cam mult zahar/miere.
Sper ca v-am inspirat sa nu mai cumparati din magazin si sa va preparati singuri granola. Las mai jos cateva poze pe care le-am facut recent.
Daca va plac astfel de articole, va rog sa distribuiti si eu voi mai adauga noi retete simplu de gatit.