1. Poate reduce riscul de boli de inima

Bolile cardiace afecteaza aproape 27 de milioane de adulți. Avocado intervine în mod pozitiv asupra sistemului nostru cardiovascular, datorită grasimilor sale saturate reduse și conținutului ridicat de grăsimi nesaturate. 

În plus, pe langa conținutul de grăsimi nutritive, avocado conține, de asemenea, un amestec puternic de nutrienți (de exemplu, potasiu și luteina), inclusiv o multime de antioxidanti, cum ar fi carotenoidele. Acești compuși pot ajuta la si la îmbunătățirea fluxului sangvin.

2. Ajuta la mentinerea in greutate

Manânca grăsime pentru a pierde grăsime; cine ar fi crezut? Avocado poate ajuta la pierderea in greutate si la mentinerea unui IMC sănătos prin provocarea senzatiei de sațietate. Daca includeti avocado in mese, acesta vă va da senzatia de satietate si reduce pofta de mancare. 

3. Reduce riscul de cancer

Avocado ne furnizează numeroase fitochimicale, care pot ajuta la prevenirea cancerului. Avocado are rol in reducerea riscului de cancer la san si de prostata. 

4. Protejeaza pielea si ochii la o varsta inaintata

Avocado face minuni pentru organismul nostru, acesta poate incetini varsta pastrand pielea neteda si sanatoasa.

În afară de multitudinea de beneficii pentru sanatate, avocado are beneficiul de a fi un aliment gustos, cremos, care poate fi încorporat în shake-uri, deserturi, sosuri, și glazuri. Asa ca nu-ți fie frică sa adaugi avocado in alimentatie!

 

 

avocado

 

Sursa foto: pinterest.com