Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume. Cunoscuta pentru aroma sa, gust delicat, și efect energizant,cafeaua este considerata ca fiind o băutură frecventata în aproape toate țările din lume. Mai mult decat atat, cafeaua nu este doar  o băutură care oferă energie, acesta este de fapt o băutură care aduce tot felul de beneficii pentru sănătate. 

  

 cafea

 

Beneficiile cafelei :

Antioxidantii

Boabele de cafea, la fel ca aproape toate tipurile de fructe de pădure, conțin o cantitate mare de antioxidanti. Acesti antioxidanti sunt cunoscuti deoarece au proprietăți anti-îmbătrânire și protejeaza împotriva bolilor degenerative, cum ar fi cancerul. 

Reduce riscul de diabet

Diabetul zaharat este una dintre cele mai comune și distructive boli din lume. Exista speranțe că aceasta bautura, ar putea reduce semnificativ probabilitatea de aparitie a diabetului. Diferite studii au arătat că un consum zilnic de cafea duce la o reducere semnificativa a riscului de diabet zaharat. Acest lucru se datorează, probabil antioxidantilor din cafea.

Anti-îmbătrânire

Consumul regulat de cafea te poate face sa arati si se simti mult mai tanar. În primul rând, conținutul său antioxidant oferă protecție celulelor, prevenind degenerarea. În al doilea rând, cafeina este, de asemenea, considerata a avea proprietăți anti-inflamatoare la nivelul creierului, prevenind  bolile neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer.

Prevenirea altor boli

Cafeaua reduce riscul de boli precum ciroza hepatica, calculi biliari și cancer, în special de sân și colon. În afară de asta, ajuta si la prevenirea bolii Parkinson.

Precauții

Cafeaua este cunoscuta pentru ca aduce tot felul de beneficii pentru sănătate, dar nu trebuie sa se consume in exces. Cafeaua are un efect diuretic, ea poate declanșa o pierdere de lichid din cauza urinarii frecvente. Din această cauză, trebuie să bei mai multa apa pentru a înlocui ceea ce ai eliminat. In afară de aceasta, consumul de cafeina este descurajat pentru cei care au hipertensiune. Astfel, în concluzie, trebuie să consume cafea in cantitati moderate pentru a maximiza beneficiile sale cu reducerea efectelor sale secundare.

 

Sursa foto: pinterest.com